Op welke manier herstelt u het beste van een meniscusblessure

datum
augustus 2024
leestijd
6 minuten

Op welke manier herstelt u het beste van een meniscusblessure

datum
augustus 2024
leestijd
6 minuten
Meniscusblessure
Vincent, Patrick & Ramon
Specialisten in kniefysiotherapie

Heeft u last van uw knie door een meniscusblessure en wilt u zo snel mogelijk weer terug naar het sporten?
Dat lukt niet altijd binnen een paar weken en wij begrijpen hoe frustrerend dit kan zijn. Daarom gaan we er samen met u alles aan doen om dit zo snel mogelijk en zo veilig mogelijk te laten gebeuren!

Bij ons in de praktijk hebben we veel ervaring met het behandelen van meniscusblessures. We weten hoe belangrijk het is om uw knie snel en effectief te herstellen, zodat u weer pijnvrij kunt bewegen.

Elke meniscusblessure is anders en daarom bieden wij een persoonlijke, op maat gemaakte aanpak, afgestemd op uw doelen en uw situatie. Bijvoorbeeld of u geopereerd bent of niet.

Dat betekent dat er tussen verschillende mensen ook grote verschillen tussen meniscus revalidaties zijn. Wij vertellen u hier graag meer over, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Moet ik geopereerd worden?

Eén van de meest gestelde vragen wanneer u een meniscusblessure oploopt, is of er een operatie nodig is. Dit is echter niet altijd nodig!

Soms is een operatie onvermijdelijk, vooral wanneer er sprake is van een grote scheur of een mechanische blokkade in de knie. In die gevallen werken wij nauw samen met orthopedisch chirurgen om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke en complete behandeling krijgt.

Maar, in veel gevallen kan een operatie juist vermeden worden door een stevig en goed begeleid revalidatietraject. Ons doel is om uw knie zo sterk en stabiel mogelijk te maken, zonder dat er een ingreep nodig is.

Dit doen we door gericht te trainen en uw knie stap voor stap te laten herstellen. De overige structuren in uw knie zorgen ervoor dat de belasting van de meniscus afneemt, waardoor u geen klachten meer heeft.

Meniscusblessure herstel

Hoe brengen wij uw knie weer op kracht

Onze aanpak begint altijd met een grondige evaluatie van uw knie en de blessure. We kijken naar de specifieke aard van de meniscusschade en hoe deze invloed heeft op uw bewegingsvrijheid en stabiliteit.

Vervolgens stellen we een behandelplan op dat gericht is op het herstellen van uw mobiliteit en kracht. In veel gevallen zal uw orthopeed ook een inschatting gemaakt hebben. Deze informatie nemen wij mee bij het opstellen van uw behandelplan.

In de eerste fase van uw revalidatie richten we ons op het verminderen van de pijn en zwelling in de knie, terwijl we voorzichtig werken aan het verbeteren van uw bewegingsbereik. Wanneer u alle bewegingen kunt maken, hebben we meer opties om u te trainen.

Met gerichte oefeningen trainen we de spieren rondom de knie. Denk hierbij aan uw quadriceps, hamstrings en de kuitspieren. Deze spieren zorgen ervoor dat de knie optimaal wordt ondersteund, waardoor de druk op de meniscus afneemt.

Dit kunnen we doen nadat u geopereerd bent, of in een traject waarbij we een operatie juist willen vermijden.

Plan een vrijblijvend gesprek

Gesprek met een fysiotherapeut. U wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.

    Uitstekende behandeling

    Na lymfeklierdissectie van de lies had men hier de voor mij juiste expertise in huis. Echt top.

    Eén van de meest gestelde vragen wanneer u een meniscusblessure oploopt, is of er een operatie nodig is. Dit is echter niet altijd nodig!

    Vitalis fysiotherapie

    Sportspecifieke revalidatie zonder operatie

    Wat ons mede onderscheidt, is onze focus op sport specifieke revalidatie. Wij begrijpen dat u als sporter meer wilt dan alleen pijnvrij kunnen lopen. U wilt terugkeren naar uw sport op het hoogste niveau.

    Daarom richten wij ons niet alleen op de algemene versterking van de knie, maar ook op het trainen van de specifieke bewegingen die u in uw sport nodig hebt. Of u nu moet sprinten, springen, snel van richting veranderen of zware krachtsinspanningen levert, wij zorgen ervoor dat uw revalidatie hierop is afgestemd.

    Met onze gerichte oefeningen werken we aan het herstellen van de coördinatie, balans en kracht die nodig zijn om weer veilig en vol vertrouwen op het veld, de baan of in de zaal te staan.

    We bouwen de intensiteit van de training geleidelijk op, zodat uw knie sterker wordt zonder dat het risico op nieuwe schade toeneemt.

    Door dit proces zorgvuldig te volgen, bent u aan het einde van de behandeling weer helemaal klaar voor actie!

    Uw herstel is onze prioriteit bij Vitalis Fysiotherapie

    Ons team van gespecialiseerde fysiotherapeuten werkt met de nieuwste technieken en inzichten op het gebied van revalidatie. We hebben korte lijntjes met andere behandelaren en zijn actief in allerlei netwerken op het gebied van knie revalidatie.

    Hierdoor blijven wij altijd op de hoogte van de nieuwste methoden en zorgen we dat we altijd een voorloper zijn in het geven van de beste therapie.

    We begeleiden u stap voor stap door het herstelproces, en houden daarbij altijd in gedachten dat u zo snel en zo veilig mogelijk terug wilt naar uw sport. Of dit nu na een meniscusoperatie is, of juist wanneer een operatie is voorkomen.

    Met onze uitgebreide ervaring en nauwe samenwerking met orthopeden bent u bij ons in goede handen.
    Wilt u weer snel en sterk terug naar uw sport? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij een snel en volledig herstel.

    Plan een vrijblijvend intakegesprek

    Gesprek met een fysiotherapeut. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.

      Uitstekende behandeling

      Na lymfeklierdissectie van de lies had men hier de voor mij juiste expertise in huis. Echt top.

      verbergen