Valpreventie

Valpreventie is een belangrijk aspect van gezondheidszorg dat gericht is op het voorkomen van valpartijen, vooral bij ouderen en andere risicogroepen.

Het risico op vallen verminderen

Deze preventieve maatregelen omvatten diverse strategieën en interventies die ontworpen zijn om het risico op vallen te verminderen en zo verwondingen en complicaties te voorkomen.

Hoe kan valpreventie helpen?

Valpreventie kan mensen op verschillende manieren helpen. Allereerst bevordert het de veiligheid en het welzijn van individuen door hen bewust te maken van valrisico’s, maar het stimuleert ook aanpassingen te doen in levensstijl en omgeving.

Dit kan bijvoorbeeld het versterken van spieren en balans zijn, evenals het verwijderen van obstakels in huis.

Daarnaast voorziet het in educatie en training voor zowel cliënten als zorgverleners, zodat zij beter begrijpen hoe vallen voorkomen kunnen worden.

Valpreventie Vitalis

Bij welke klachten kan valpreventie waardevol zijn

Valpreventie is in tal van gevallen nuttig. Zo kan het helpen bij ouderen die vatbaar zijn voor osteoporose en bijbehorende botbreuken. Ook mensen met evenwichtsstoornissen, gecompliceerde medicatieregimes of mobiliteitsproblemen kunnen hier baat bij hebben.

Verder is het van belang voor cliënten die herstellen van eerdere valincidenten. Kortom, valpreventie is een veelzijdige benadering die de algemene kwaliteit van leven verbetert door het risico op vallen te verminderen en de onafhankelijkheid van mensen te vergroten.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Echt top!”

"Na lymfeklierdissectie van de lies had men hier de voor mij juiste expertise in huis. Echt top."

“Fijn en deskundig personeel”

"Voor iedereen met lichamelijke klachten een aanrader. Voor het hele personeel......CHAPEAU"

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Vitalis op 0521-516473