Reducept

Reducept is een innovatieve benadering van het omgaan met chronische pijn, een complexe aandoening die het dagelijks leven van miljoenen mensen over de hele wereld beïnvloedt. Het is een wetenschappelijk onderbouwde virtuele reality (VR) training ontwikkeld om het begrip en de verwerking van pijn in de hersenen te beïnvloeden.

Wat is Reducept?

Deze baanbrekende methode is bedoeld voor individuen die te maken hebben met chronische pijn en op zoek zijn naar een effectieve, niet-medicamenteuze aanpak. Reducept richt zich niet alleen op het verlichten van symptomen, maar streeft ernaar de perceptie van pijn in de hersenen te hertrainen en te verbeteren. Het is ontworpen voor een breed scala aan pijnomstandigheden, waaronder neuropathie, fibromyalgie en andere langdurige pijnklachten.

Hoe werkt Reducept en voor wie is het?

Door middel van geavanceerde VR-technologie biedt Reducept een unieke ervaring waarbij gebruikers de complexe processen van pijnverwerking in hun hersenen kunnen visualiseren en begrijpen. Door middel van educatieve en interactieve modules kunnen gebruikers leren om hun pijn beter te begrijpen en beheren. Op deze manier wordt er een positieve invloed uitgeoefend op hun algehele welzijn.

Reducept kan voor mensen met chronische pijn een waardevolle aanvulling bieden op hun behandelingsplan. Het is een vernieuwende benadering die niet alleen symptomatische verlichting biedt, maar ook gericht is op het hertrainen van de hersenen om pijn op een effectievere manier te verwerken. Door de combinatie van wetenschap en virtual reality creëert Reducept een stimulerende en gepersonaliseerde leeromgeving voor individuen die streven naar een verbeterde kwaliteit van leven, ondanks hun chronische pijn.

Reducept Vitalis

Bij welke klachten kan Reducept helpen?

Reducept is ontworpen om hulp te bieden bij een breed scala aan chronische pijnklachten. Het programma is effectief gebleken bij verschillende aandoeningen, waaronder:

Neuropathische Pijn
Reducept kan ondersteuning bieden aan mensen met neuropathische pijn, welke wordt veroorzaakt door beschadigde zenuwen. Dit type pijn kan zich manifesteren als brandende, tintelende of schietende sensaties.

Fibromyalgie
Voor individuen die lijden aan fibromyalgie, een aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverbreide spier- en weefselpijn, kan Reducept een aanvullende benadering zijn om de perceptie van pijn te beïnvloeden.

Chronische Rugpijn
Mensen met langdurige rugpijn, ongeacht de oorzaak, kunnen profiteren van de educatieve en hersentrainingsaspecten van Reducept om hun pijnervaring te begrijpen en te verminderen.

Artrose
Reducept kan ook waardevol zijn voor mensen die lijden aan artrose, waarbij het kraakbeen in de gewrichten slijt, wat leidt tot pijn en stijfheid.

Fysiotherapie

Werkwijze

De fysiotherapeut krijgt tijdens een vraaggesprek en de uitvoering van een lichamelijk onderzoek een zo goed mogelijk beeld van de klachten, de stoornissen en de hulpvraag.

Aan de hand hiervan wordt met de cliënt een behandelplan opgesteld waarin de therapie en het tijdspad besproken wordt en het tijdspad.

Een afspraak duurt ongeveer 30 minuten en het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de klacht en de hulpvraag.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Echt top!”

"Na lymfeklierdissectie van de lies had men hier de voor mij juiste expertise in huis. Echt top."

“Fijn en deskundig personeel”

"Voor iedereen met lichamelijke klachten een aanrader. Voor het hele personeel......CHAPEAU"

Deze therapeut staan voor u klaar

Patrick Vitalis

Corien Aitink

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Vitalis op 0521-516473