Medical taping

Medical taping is een behandelmethode waarbij elastische tape op het lichaam wordt aangebracht om diverse fysieke klachten te verminderen en het genezingsproces te stimuleren. In tegenstelling tot conventionele sporttape is medische tape flexibel en beweegt het mee met de lichaamsbewegingen. Deze techniek vindt zijn oorsprong in Japan en heeft sindsdien wereldwijd toepassing gevonden bij fysiotherapeuten, sporttrainers en andere medische experts.

Voor wie is medical taping geschikt?

Deze aanpak is geschikt voor diverse doelgroepen, variërend van sporters tot individuen met alledaagse ongemakken. Medical Taping is toepasbaar bij zowel volwassenen als kinderen en blijkt doeltreffend te zijn bij verschillende aandoeningen

Hoe kan medical taping mensen helpen?

Medical Taping biedt hulp door spieren en gewrichten te ondersteunen, de bloedcirculatie te bevorderen en pijn te verminderen. Het stimuleert het natuurlijke herstelproces van het lichaam zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Daarnaast draagt het bij aan het verminderen van zwelling en ontsteking, waardoor het een waardevolle aanvulling vormt op andere behandelmethoden.

Medical Taping Vitalis

Bij welke klachten kan medical taping helpen?

Deze methode kan worden toegepast bij diverse klachten, zoals spierblessures, gewrichtsproblemen, houdingsproblemen en overbelasting. Medical Taping wordt tevens gebruikt ter ondersteuning van revalidatie na operaties of bij chronische aandoeningen. Het is van essentieel belang dat de tape wordt aangebracht door een deskundige professional om optimale resultaten te waarborgen.

Fysiotherapie

Werkwijze

De fysiotherapeut krijgt tijdens een vraaggesprek en de uitvoering van een lichamelijk onderzoek een zo goed mogelijk beeld van de klachten, de stoornissen en de hulpvraag.

Aan de hand hiervan wordt met de cliënt een behandelplan opgesteld waarin de therapie en het tijdspad besproken wordt en het tijdspad.

Een afspraak duurt ongeveer 30 minuten en het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de klacht en de hulpvraag.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Echt top!”

"Na lymfeklierdissectie van de lies had men hier de voor mij juiste expertise in huis. Echt top."

“Fijn en deskundig personeel”

"Voor iedereen met lichamelijke klachten een aanrader. Voor het hele personeel......CHAPEAU"

Deze therapeuten staan voor u klaar

Carolien

Carolien de Wilde

Madelon

Corien Aitink – Otter

Henny Vitalis Fysiotherapie

Henny Biemans

Rianne Vitalis

Rianne Mulder

Vincent

Vincent Jansen

Ramon Vitalis

Ramon Oldeman

Patrick

Patrick Maris

Vincent Vitalis

Madelon Zwiers

Joelle

Joëlle Ruiter

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Vitalis op 0521-516473