Chronische pijn

We spreken van chronische pijn wanneer klachten langer dan 3 maanden aanhouden. In Nederland lijden veel mensen hieraan. Dit is een aandoening die het dagelijks leven van talloze individuen beïnvloedt.

Hoe ontstaat chronische pijn?

Chronische pijn ontstaat vaak als gevolg van letsel, ziekte of andere gezondheidsproblemen, en kan maanden tot zelfs jaren aanhouden. Het is een complexe aandoening die niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en sociaal welzijn kan beïnvloeden.

Hoe herken je chronische pijn?

Het herkennen van chronische pijn kan soms een uitdaging zijn, omdat de oorzaken en symptomen variëren. Toch zijn er gemeenschappelijke signalen, zoals aanhoudende pijn die langer dan drie maanden aanhoudt.

Deze pijn kan scherp, dof, kloppend, of brandend van aard zijn en invloed hebben op verschillende lichaamsdelen. Daarnaast kunnen mensen ook last hebben van vermoeidheid, stemmingswisselingen en verminderde mobiliteit.

Chronische pijn Vitalis

Hoe kan fysiotherapie van Vitalis helpen
bij chronische pijn?

Fysiotherapie kan een waardevolle rol spelen bij het verminderen en voorkomen. De fysiotherapeuten van Vitalis zijn experts in het begrijpen van het bewegingsapparaat en kunnen op maat gemaakte behandelplannen ontwikkelen.

Verbeteren van lichamelijke functie
Fysiotherapie kan cliënten helpen bij het verbeteren van hun lichamelijke functies, het verminderen van pijn en het vergroten van hun kwaliteit van leven. Dit omvat onder andere oefeningen, manuele therapie, en het aanleren van zelfmanagementtechnieken. Door te werken aan spierkracht, flexibiliteit en houding, kunnen fysiotherapeuten cliënten helpen hun pijn te beheersen en hun algehele welzijn te verbeteren.

Educatie & advies
Bovendien kunnen fysiotherapeuten educatie en advies verstrekken om herhaling of verergering van de pijn te voorkomen. Samen met andere zorgverleners, zoals artsen en psychologen, kunnen fysiotherapeuten een integrale benadering bieden om mensen te ondersteunen en hun levenskwaliteit te verbeteren.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Echt top!”

"Na lymfeklierdissectie van de lies had men hier de voor mij juiste expertise in huis. Echt top."

“Fijn en deskundig personeel”

"Voor iedereen met lichamelijke klachten een aanrader. Voor het hele personeel......CHAPEAU"

Deze therapeut staan voor u klaar

Henny Vitalis

Corien Aitink – Otter

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Vitalis op 0521-516473