Dry needling

Dry needling is een fysiotherapeutische techniek die wordt gebruikt om spiergerelateerde pijn en spanning te verlichten. Bij deze behandeling worden dunne naalden in specifieke triggerpoints of knopen in de spieren gestoken, zonder dat er medicatie of vloeistoffen worden geïnjecteerd. Het doel is om de spieren te ontspannen en de pijn te verminderen.

Voor wie is dry needling geschikt?

Dry needling is geschikt voor mensen die last hebben van spierpijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen als gevolg van triggerpoints in de spieren. Deze triggerpoints kunnen ontstaan door overbelasting, blessures, stress of langdurige spierspanning. Mensen met aandoeningen zoals nekpijn, rugpijn, tenniselleboog, hoofdpijn en fibromyalgie kunnen baat hebben bij deze behandeling.

Hoe kan dry needling helpen?

De behandeling werkt door het inbrengen van de naalden in de triggerpoints, waardoor een reflexmatige reactie ontstaat die de spieren ontspant. Dit vermindert de pijn en verbetert de bloedcirculatie in het gebied.

Bovendien kan dry needling helpen bij het herstellen van de normale spierfunctie en het vergroten van de flexibiliteit. Het is een effectieve aanvulling op fysiotherapie en kan de algehele mobiliteit en comfort van de cliënt verbeteren.

Dry Needling Vitalis

Bij welke klachten kan dry needling helpen?

Dry needling kan helpen bij een breed scala aan klachten, waaronder spierknopen, chronische pijn, sportblessures, postoperatieve revalidatie, en zelfs spanning gerelateerd aan stress.

Het is belangrijk om met een ervaren fysiotherapeut samen te werken om de juiste diagnose te stellen en te bepalen of dry needling een geschikte behandelingsoptie is voor uw specifieke klachten.

Fysiotherapie

Werkwijze

De fysiotherapeut krijgt tijdens een vraaggesprek en de uitvoering van een lichamelijk onderzoek een zo goed mogelijk beeld van de klachten, de stoornissen en de hulpvraag.

Aan de hand hiervan wordt met de cliënt een behandelplan opgesteld waarin de therapie en het tijdspad besproken wordt en het tijdspad.

Een afspraak duurt ongeveer 30 minuten en het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de klacht en de hulpvraag.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Echt top!”

"Na lymfeklierdissectie van de lies had men hier de voor mij juiste expertise in huis. Echt top."

“Fijn en deskundig personeel”

"Voor iedereen met lichamelijke klachten een aanrader. Voor het hele personeel......CHAPEAU"

Deze therapeuten staan voor u klaar

Vincent

Vincent Jansen

Patrick

Patrick Maris

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Vitalis op 0521-516473