Gecombineerde
leefstijlinterventie

Heeft u overgewicht en lukt het u keer op keer maar niet om af te vallen? Heeft u na diverse pogingen het maar opgegeven om het roer eens echt om te gooien en gezonder te gaan leven? Wij kunnen u helpen. Want samen staan we sterker

Gecombineerde
leefstijlinterventie

Heeft u overgewicht en lukt het u keer op keer maar niet om af te vallen? Heeft u na diverse pogingen het maar opgegeven om het roer eens echt om te gooien en gezonder te gaan leven? Wij kunnen u helpen. Want samen staan we sterker

Samen met u aan de slag

Wij gaan samen met u aan de slag om te kijken wat er nodig is om u weer fit en gezond te laten voelen. Stap voor stap. steeds een stapje verder op weg naar een gezonder leven. Het programma richt zich op duurzame veranderingen in de leefstijl, zodat u op de lange termijn ook gezonder kunt blijven leven. Samen hebben we hetzelfde doel: U weer fit en gezond krijgen en houden. Hoe? Met de Beweegkuur, COOL of Slimmer. Dit zijn de verschillende leefstijlprogramma’s die worden aangeboden binnen onze praktijk.

De Beweegkuur en Slimmer

De Beweegkuur en Slimmer zijn gecombineerd leefstijlprogramma’s (GLI) speciaal voor mensen die door een matig of ernstig overgewicht gezondheidsrisico’s lopen. Denk bijvoorbeeld aan hart- en vaatziekten of diabetes.

Bij de GLI werken de fysiotherapeut, de diëtiste en de leefstijlcoach nauw samen met u als deelnemer om in twee jaar tijd een aanzienlijke gezondheidswinst te behalen. Dit wordt behaald door een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. Deelname aan de GLI is altijd op verwijzing van de huisarts.

De deelnemer begint de Beweegkuur met een intake bij de leefstijlcoach. De Leefstijlcoach richt zich gedurende het proces op het realiseren van duurzame gedragsverandering. Aan de hand van de intake wordt het programma samengesteld, bestaande uit een beweegplan en een voedingsplan.

Het beweegplan zet aan tot duurzaam bewegen en wordt uitgevoerd door de fysiotherapeut. Het voedingsplan bestaat uit individuele en (online)groepsbijeenkomsten en wordt uitgevoerd door de diëtist

GLI Vitalis

Programma

Het totale programma duurt 2 jaar. Het eerste jaar bestaat uit de begeleidingsfase en het tweede jaar uit de onderhoudsfase.

Eerste jaar

Tijdens de begeleidingsfase in het eerste jaar krijgt de deelnemer:

Individuele begeleiding van een leefstijlcoach (7 keer)

Groepsbijeenkomsten met de fysiotherapeut (2 keer)

Groepsbijeenkomsten met de diëtiste (3 keer)

Een individueel beweegplan

Een individueel voedingsplan

Tweede jaar (onderhoudsjaar)

In het tweede jaar, het onderhoudsjaar, krijgt de deelnemer:

Individuele begeleiding van een leefstijlcoach (5 keer)

Groepsbijeenkomsten met een diëtiste (3 keer)

Begeleiding naar het lokale beweegaanbod van de fysiotherapeut en Sociaal werk de Kop. De beweegcoach

Begeleiding bij terugval

De kosten

De GLI wordt door de verzekeraars erkend als een effectief programma en wordt daarom volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Ook vallen de kosten van de GLI niet onder het eigen risico. Kortom, het programma kost u niets, maar levert u heel veel op.

Valt u ook binnen de doelgroep en zou u ook graag uw leefstijl willen verbeteren en weer fitter willen worden? Neem dan deel aan de GLI

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Echt top!”

"Na lymfeklierdissectie van de lies had men hier de voor mij juiste expertise in huis. Echt top."

“Fijn en deskundig personeel”

"Voor iedereen met lichamelijke klachten een aanrader. Voor het hele personeel......CHAPEAU"

Deze therapeut staan voor u klaar

Henny Vitalis

Henny Biemans

Lotte

Lotte van der Velde

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Vitalis op 0521-516473