Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een gespecialiseerde tak binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen en begeleiden van mensen met sportgerelateerde blessures en aandoeningen.

Deze vorm van therapie is gericht op het herstel en de verbetering van de fysieke conditie, prestaties en algehele gezondheid van sporters.

Hoe kan sportfysiotherapie helpen?

Sportfysiotherapie kan op verschillende manieren helpen. Allereerst helpt het bij het voorkomen van blessures door het aanleren van juiste technieken, het optimaliseren van trainingsprogramma’s en het geven van een deskundig advies over blessurepreventie.

Daarnaast is sportfysiotherapie effectief bij het versnellen van het herstelproces na blessures.

Diverse behandeltechnieken & oefeningen

Sportfysiotherapeuten gebruiken geavanceerde behandeltechnieken, oefeningen en revalidatieprotocollen om sporters of actieve mensen weer in topconditie te krijgen.

Bovendien biedt sportfysiotherapie begeleiding en ondersteuning bij het hervatten van sportactiviteiten na een blessure, zodat sporters veilig kunnen terugkeren naar hun geliefde sport.

Sportfysio Vitalis

Bij welke klachten kan sportfysiotherapie helpen

Sportfysiotherapie kan helpen bij een breed scala aan klachten, waaronder spier- en gewrichtsblessures, overbelastingsletsels, peesproblemen, verrekkingen en zelfs postoperatieve revalidatie. Het kan ook van onschatbare waarde zijn voor sporters die hun prestaties willen verbeteren door middel van specifieke training en conditionering.

Kortom, sportfysiotherapie is een essentieel onderdeel van de gezondheidszorg voor iedereen die actief betrokken is bij sport en lichaamsbeweging, en het biedt de expertise en begeleiding die nodig zijn om letsel te voorkomen en optimaal te herstellen.

Fysiotherapie

Werkwijze

De sportfysiotherapeut krijgt tijdens een vraaggesprek en de uitvoering van een lichamelijk onderzoek een zo goed mogelijk beeld van de klachten, de stoornissen en de hulpvraag.

Aan de hand hiervan wordt met de cliënt een behandelplan opgesteld waarin de therapie en het tijdspad besproken wordt en het tijdspad.

Een afspraak duurt ongeveer 30 minuten en het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de klacht en de hulpvraag.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Echt top!”

"Na lymfeklierdissectie van de lies had men hier de voor mij juiste expertise in huis. Echt top."

“Fijn en deskundig personeel”

"Voor iedereen met lichamelijke klachten een aanrader. Voor het hele personeel......CHAPEAU"

Deze therapeuten staan voor u klaar

Vincent

Vincent Jansen

Patrick

Patrick Maris

Henny Vitalis

Henny Biemans

Ramon Vitalis

Ramon Oldeman

Joelle

Joëlle Ruiter

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Vitalis op 0521-516473