Algemene fysiotherapie

Fysiotherapie richt zich op het herstellen, behouden en verbeteren van de fysieke functies van het lichaam. Het hoofddoel van fysiotherapie is om mensen te helpen bij het bereiken van een optimale bewegingsvrijheid en functionaliteit.

Hoe helpt fysiotherapie bij lichamelijk klachten?

Fysiotherapeuten zijn experts op het gebied van het menselijk bewegingsapparaat en werken nauw samen met cliënten om individuele behandelplannen op te stellen en uit te voeren.

Fysiotherapie biedt herstel en verlichting van klachten bij blessures, pijn en aandoeningen die het bewegingsapparaat beïnvloeden. Dit omvat onder andere de revalidatie na een operatie, de behandeling van spier- en gewrichtsproblemen en de verbetering van de mobiliteit bij chronische aandoeningen.

Diverse technieken

Fysiotherapeuten gebruiken diverse technieken, zoals oefentherapie, manuele therapie, en fysiotechniek, om het herstel te bevorderen en pijn te verminderen.

Bovendien spelen ze een cruciale rol in het voorkomen van toekomstige blessures door cliënten te voorzien van advies en oefeningen om hun lichaam sterker en gezonder te maken.

Fysiotherapie Vitalis

Bij welke klachten kan fysiotherapie bij
Vitalis helpen?

Fysiotherapie is van toepassing op een breed scala aan klachten en aandoeningen. Het kan effectief zijn bij rug- en nekpijn, sportblessures, artritis, reumatische aandoeningen, ademhalingsproblemen, en meer. Ook bij aandoeningen zoals beroertes en multiple sclerose kan fysiotherapie aanzienlijke verbetering bieden in de kwaliteit van leven.

Kortom, fysiotherapie is een veelzijdige discipline die mensen van alle leeftijden en met diverse gezondheidsproblemen kan helpen om hun mobiliteit te herwinnen, pijn te verminderen en hun algehele welzijn te verbeteren.

Fysiotherapie

Werkwijze

De fysiotherapeut krijgt tijdens een vraaggesprek en de uitvoering van een lichamelijk onderzoek een zo goed mogelijk beeld van de klachten, de stoornissen en de hulpvraag.

Aan de hand hiervan wordt met de cliënt een behandelplan opgesteld waarin de therapie en het tijdspad besproken wordt en het tijdspad.

Een afspraak duurt ongeveer 30 minuten en het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de klacht en de hulpvraag.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Echt top!”

"Na lymfeklierdissectie van de lies had men hier de voor mij juiste expertise in huis. Echt top."

“Fijn en deskundig personeel”

"Voor iedereen met lichamelijke klachten een aanrader. Voor het hele personeel......CHAPEAU"

Deze therapeuten staan voor u klaar

Carolien

Carolien de Wilde

Madelon

Corien Aitink – Otter

Henny Vitalis

Henny Biemans

Rianne Vitalis

Rianne Mulder

Vincent

Vincent Jansen

Ramon Vitalis

Ramon Oldeman

Patrick

Patrick Maris

Vincent Vitalis

Madelon Zwiers

Joelle

Joëlle Ruiter

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Vitalis op 0521-516473