Fysiozwemmen

Fysiozwemmen, ook wel bekend als aquatherapie, is een vorm van fysiotherapie die plaatsvindt in het water. In tegenstelling tot traditionele fysiotherapie, maakt fysiozwemmen gebruik van de unieke eigenschappen van water om therapeutische voordelen te bieden. De weerstand van het water en de opwaartse druk verminderen impact op gewrichten en spieren, waardoor het een effectieve en milde benadering is voor revalidatie en verlichting van verschillende aandoeningen.

Voor wie is fysiozwemmen bedoeld?

Fysiozwemmen is geschikt voor een breed scala aan mensen, van jong tot oud. Het is met name gunstig voor individuen met musculoskeletale aandoeningen, neurologische problemen, chronische pijn en andere aandoeningen die baat hebben bij een lage-impactoefening. Ook voor mensen met beperkte mobiliteit biedt het water een ondersteunende omgeving om hun bewegingsbereik te vergroten en kracht op te bouwen.

Hoe fysiozwemmen mensen kan helpen

Het water fungeert als een natuurlijke weerstand, waardoor spieren op een veilige manier worden versterkt. Daarnaast bevordert het drijfvermogen van water de mobiliteit van gewrichten en vermindert het pijn en ontsteking.

Het verbetert niet alleen fysieke kracht, maar stimuleert ook de bloedsomloop en helpt bij het verminderen van stress. De combinatie van deze factoren maakt fysiozwemmen een holistische benadering van revalidatie en verbetering van de algehele gezondheid.

Vitalis

Klachten die Fysiozwemmen kan helpen verlichten

Fysiozwemmen wordt vaak aanbevolen voor mensen met aandoeningen zoals artritis, rugpijn, fibromyalgie, neurologische aandoeningen, en postoperatieve revalidatie. De wateromgeving minimaliseert impact, waardoor het een geschikte keuze is voor diegenen die moeite hebben met traditionele oefentherapie. Het kan ook bijdragen aan het herstel na blessures en operaties, waarbij de cliënt in een ondersteunende omgeving werkt aan het herwinnen van kracht en functie.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Echt top!”

"Na lymfeklierdissectie van de lies had men hier de voor mij juiste expertise in huis. Echt top."

“Fijn en deskundig personeel”

"Voor iedereen met lichamelijke klachten een aanrader. Voor het hele personeel......CHAPEAU"

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Vitalis op 0521-516473