Echografie (MSU)

Echografie (MSU; Musculo Skeletal Ultrasound) is een onderzoeksmiddel om beelden te maken van het houdings- en bewegingsapparaat. Met dit beeld wordt informatie verkregen over pezen, spieren, banden, slijmbeurzen en gewrichten.

Wanneer wordt (MSU) Echografie ingezet?

Echografie wordt ingezet als er beeldvorming nodig is om bepaalde klachten beter in kaart te brengen of om deze juist uit te sluiten. Ook kan het ingezet worden ter evaluatie, om te kijken of een bepaalde aandoening weer hersteld is. Het grote voordeel is dat het onderzoek makkelijk is uit te voeren en dat de uitslag van de echo er direct is. Dit kan gelijk met de patiënt worden besproken.

Bij welke gebieden kan echografie worden ingezet?

Bij alle gewrichten met vermoeden op ontstekingen, peesrupturen, vochtophopingen, verkalkingen. Echo wordt het meest ingezet bij schouders en knieën. Ook sporters die een spierblessure hebben opgelopen, zoals in hamstring, kuit of bovenarm kan echografie worden ingezet om de ernst van de blessure te bepalen. Daarnaast is het ook in te zetten bij hielspoor en achillespees blessures.

Echografie Vitalis

Enraf Nonius

Vitalis Fysiotherapie beschikt over een geavanceerd echo apparaat (Enraf Nonius). Er is ook een samenwerking met huisartsen die patiënten doorsturen voor het maken van een echo

Fysiotherapie

Werkwijze

De fysiotherapeut krijgt tijdens een vraaggesprek en de uitvoering van een lichamelijk onderzoek een zo goed mogelijk beeld van de klachten, de stoornissen en de hulpvraag.

Aan de hand hiervan wordt met de cliënt een behandelplan opgesteld waarin de therapie en het tijdspad besproken wordt en het tijdspad.

Een afspraak duurt ongeveer 30 minuten en het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de klacht en de hulpvraag.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Echt top!”

"Na lymfeklierdissectie van de lies had men hier de voor mij juiste expertise in huis. Echt top."

“Fijn en deskundig personeel”

"Voor iedereen met lichamelijke klachten een aanrader. Voor het hele personeel......CHAPEAU"

Deze therapeuten staan voor u klaar

Vincent

Vincent jansen

Patrick

Patrick Maris

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Vitalis op 0521-516473